PMS Tromp Drukkerij Rotterdam

Het omzetten van kleuren

Van PMS naar CMYK of RGB

PMS Tromp Drukkerij Rotterdam

Met behulp van een Pantone-kleurenwaaier is het omzetten van kleuren van PMS naar CMYK of RGB heel eenvoudig. In de waaier is de opbouw van elke PMS-kleur namelijk exact vastgelegd. Grafische programma’s bevatten dezelfde gegevens en zetten PMS-kleuren zelf om in CMYK. Maar let op: hoewel geconverteerde CMYK-kleuren de PMS-waarden doorgaans redelijk goed benaderen, wijken ze in drukwerk wél wat af van het origineel.

 

Van CMYK naar PMS of RGB

Andersom is het omzetten van kleuren wat lastiger. Het omzetten van bijvoorbeeld een CMYK-kleur in PMS is vaak een kwestie van zoeken in de kleurenwaaier totdat de PMS-kleur is gevonden die er het meest op lijkt. Ook hier is een kleurafwijking in het drukwerk bijna niet te voorkomen.

Zie hiervoor deze website. Op de pagina 'Approximate Color Conversion' kun je de waardes van C, M, Y en K invoeren en daarna op het pijltje klikken. De PMS kleuren die het dichtst in de buurt komen, worden nu in een overzicht getoond waarbij in de laatste kolommen de exacte waardes van de CMYK kleuren staan.

 

Tromp Drukkerij Rotterdam

Waarmee kunnen we helpen?

Heeft u een vraag over drukwerk of wilt u een goed advies?

Bel ons dan: 010 462 15 15. Of vul het contactformulier in. We helpen u graag!

 

Contact opnemen

Tromp Drukkerij Rotterdam

Vraag een offerte aan

Wilt u een offerte ontvangen? Vul dan onderstaand aanvraagformulier zo volledig mogelijk in.

U ontvangt onze offerte binnen één werkdag.

 

Offerte aanvragen